***
Είσοδος
About UsFAQ
Είσοδος
Ξέχασες το όνομα χρήστη;
Ξέχασες τον κωδικό σου;
ή σύνδεση μέσω

NEWSROOM

 

Parkour workshop at PK Dance School

Η σχολή χορού PK Dance σε συνεργασία με την ομάδα Athens Parkour Academy, διοργανώνει το πρώτο σεμινάριο Parkour με τίτλο ''Εισαγωγή στην τέχνη της μετακίνησης''. 
Το Parkour είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο ολοκληρωμένες μορφές άσκησης αυτή τη στιγμή. Με στόχο να μετακινηθεί κάποιος από το ένα μέρος στο άλλο με ακριβείς κινήσεις που έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα όσον αφορά τόσο το χρόνο και την ενέργεια που δαπανάται και απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια για να εκτελεστούν σωστά αυτές τις ασκήσεις. 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 15:00 στο Θέατρο ΠΚ.
Κόστος συμμετοχής: 25 €
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9011677
www.pkdance.gr

Το workshop απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη αυτή, αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν τις ικανότητες τους. Μια καλή ευκαιρία για όλους να προπονηθούν, να μάθουν καινούρια πράγματα και να γνωρίσουν το συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με μια σύντομη ομιλία και αναφορά στο τι είναι το Parkour για όσους το εξασκούν, ενώ στη συνέχεια και μετά το απαραίτητο ζέσταμα το ποίο θα περιλαμβάνει και μεθόδους εκγύμνασης και ασκήσεις που βοηθούν στο άθλημα αυτό, θα περάσουμε σε εξωτερικό χώρο, στο φυσικό δηλαδή, πεδίο δράσης του Parkour, όπου θα διδαχθούν όλες οι βασικές τεχνικές του αθλήματος. Στο τέλος της ημέρας θα γίνει συζήτηση με τους συμμετέχοντες ώστε να καλυφθούν τυχόν απορίες. 

Ορισμός
Το Parkour είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.
Τα οφέλη για την υγεία είναι πολυάριθμα, με έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι ότι αναπτύσσει τόσο τις νοητικές ικανότητές, όσο και τις φυσικές ικανότητες. Για να είναι κάποιος ικανός στο parkour θα πρέπει να είναι συνεχώς συγκεντρωμένος, να σκέφτεται την τοποθέτηση των χεριών και των ποδιών του και να μπορεί να προβλέψει τι θα επακολουθήσει, έτσι ώστε να ξέρει τον καλύτερο τρόπο για να μετακινήσει το σώμα του για να επιτύχει το στόχο του. Εκείνοι που είναι επιτυχείς στην εξάσκηση του parkour, έχουν πραγματικά μάθει πώς να δαμάζουν το σώμα τους και να έχουν πάντα πλήρως τον έλεγχο. Το parkour είναι πολύ περισσότερα από απλώς άσκηση, είναι το να γνωρίζεις τον εαυτό σου και τα προσωπικά σου όρια. Με την εξάσκηση στο parkour, μπορεί κάποιος όχι μόνο να αποκτήσει μεγάλα φυσικά οφέλη, αλλά μπορεί επίσης να μάθει πώς να εμπιστεύεται το σώμα του και τις αποφάσεις του. Αυτό θα μεταφραστεί στο υπόλοιπο της ζωής του με μια σαφή αύξηση της αυτοεκτίμησης του.Newcomers
Check me out!
Δεν υπάρχουν μέλη;
Upcoming Events