***
Είσοδος
About UsFAQ
Είσοδος
Ξέχασες το όνομα χρήστη;
Ξέχασες τον κωδικό σου;
ή σύνδεση μέσω

NEWSROOM

 

 

Η ομάδα Νεανικού Θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» και το Θέατρο Πορεία σας καλούν στην παρουσίαση του πρότυπου πιλοτικού προγράμματος στήριξης παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, «Δικαίωμα στο Θέατρο» ...για παιδιά κάθε τάξης.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 14.00 Θέατρο Πορεία

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας
210.82.10.991.  

Για πρώτη φορά μια Πολιτιστική Χορηγία δεν αφορά στην χρηματοδότηση της παραγωγής μιας παράστασης, αλλά αποτελεί μια αμοιβαία πρωτοβουλία που επιτελεί σημαντική κοινωνική αλληλεγγύη. Με το πρόγραμμα «Δικαίωμα στο Θέατρο» η εταιρική κοινωνική ευθύνη χορηγεί τα εισιτήρια των σχολείων με άπορα παιδιά για να μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση.

 

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης η ομάδα Νεανικού Θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» που στεγάζεται στο Θέατρο Πορεία, αποφάσισε να πρωτοπορήσει για άλλη μια φορά ξεκινώντας για το νέο σχολικό έτος ένα πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα με τον τίτλο  «Δικαίωμα στο Θέατρο», που έχει σαν κεντρικό άξονα τον πολιτισμό, την παιδεία και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

 Σχεδόν 40% των σχολείων δεν έχουν πάει θέατρο τα τελευταία 3 χρόνια. 

Ιδιαίτερα σήμερα που οι πόροι για την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτισμού και της παιδείας έχουν περιοριστεί ή και εκμηδενιστεί, η «Συντεχνία του Γέλιου» πιστεύει ότι η θεατρική παράδοση του τόπου μας πρέπει να συνεχιστεί για να δώσει στέρεες βάσεις στις ερχόμενες γενιές. 

Είναι πεποίθησή μας πως το πρόγραμμα αυτό έχει τα εχέγγυα να αφήσει εποχή, ανοίγοντας δρόμους ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ παιδείας, πολιτισμού και φορέων του επιχειρηματικού κόσμου και να επιτελέσει ταυτόχρονα κοινωνικό έργο στηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επικαλούμενοι την ευαισθησία σας απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα οι νέοι, ζητάμε την συνδρομή όλων σε αυτή μας την προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη δραστηριότητα δίνεται η ευκαιρία στην ιδιωτική πρωτοβουλία για μια δημιουργική κοινωνική συμμετοχή όπου ταυτόχρονα προσφέρει στήριξη:

 ·       στο πολιτισμό

·       στην παιδεία αλλά κα

·       στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 

Σας περιμένουμε στο Θέατρο Πορεία στις 2 Νοεμβρίου στις 12.00 για την παράσταση «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», και στις 14.00 θα ακολουθήσει η συνεντευξη τύπου με συμμετοχή δασκάλων και διευθυντών σχολείων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, εκπροσώπους των εταιριών που χορηγούν το πρόγραμμα

(ενδεικτικά Alpha Bank, Western Union, κ.α.) και φυσικά τους συντελεστές της παράστασης και του Θεάτρου.Newcomers
Check me out!
Δεν υπάρχουν μέλη;
Upcoming Events