***
Είσοδος
About UsFAQ
Είσοδος
Ξέχασες το όνομα χρήστη;
Ξέχασες τον κωδικό σου;
ή σύνδεση μέσω
Θανάσης
1,836 προβολές

Πληροφορίες

Ειδικότητες

 • Είδος Προφίλ

  Καλλιτέχνης
 • Ειδικότητες Καλλιτεχνών

  Άλλος καλλιτέχνης

Βασικές πληροφορίες χρήστη

 • Φύλο

 • Περιγραφή

  Μαριονετίστας.
  Κατασκευή μαριονετών, Διευθυντής στο Θέατρο Μαριονέτας "ΓΚΟΤΣΗ"
  www.marionette.gr
 • Βιογραφικό

  Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Νίκος Γκότσης το 1957, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εργάστηκε ως χειριστής μαριονέτας στο Θέατρο Καλαϊτζάκη. Από το 1960 έως και το 1970 ανέλαβε τη διεύθυνση του Θεάτρου με σκοπό τη διάδοση και την ανάπτυξη της τέχνης της μαριονέτας στο ευρύ κοινό. Τη δεκαετία αυτή, έκανε περιοδείες σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας με εξαιρετική επιτυχία, ανεβάζοντας τα έργα «Ο παπουτσωμένος Γάτος» και «Το Νησί των Θησαυρών». Από το 1970 έως και το 1977 ασχολήθηκε ως επιχειρηματίας στον τομέα των φρένων αυτοκινήτων. Η αγάπη του όμως για τη μαριονέτα τον οδήγησε to 1978 στην ίδρυση του θεάτρου και στην έως σήμερα ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας.

  Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονέτων συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και εξαιρετική αφοσίωση.

  Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες πραγματοποιώντας έρευνες για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως Ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π.Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα).

  Από το 1978 έως και σήμερα έχουν ανέβει 7 έργα για παιδιά και 6 για ενήλικες:
  ◙ 1979 «Το κυνήγι του θησαυρού»
  ◙ 1981 «Ο πύραυλος του Αφελάκη»
  ◙ 1984 «Η Ειρήνη και το λευκό περιστέρι»
  ◙ 1985 «Ο Νεροκολοκύθας & ο Αγριοαγκυνάρας»
  ◙ 1987 «Ένα τρελό-τρελό κουκλοπανηγύρι»
  ◙ 1991 « Το μαγικό κουτί του Αλαντίν»
  ◙ 1993 «Ταξίδι στη φανταστική Ατλαντίδα»
  ◙ 1995 «ο Θαυματοποιός»
  ◙ 1997 «Χρυσομαλλούσα η γοργόνα»
  ◙ 2000 «Ιστορίες του δάσους»
  ◙ 2003 «Πινόκιο»
  ◙ 2006 «Πήτερ Παν»
  ◙ 2008 «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι».
  ◙ 2010 «ΜΟΓΛΗΣ»
  Οι παραστάσεις παρουσιάστηκαν σε σχολεία, δήμους, συλλόγους κ.α. σε όλη την Ελλάδα.

  Το 1997 δημιουργήσαμε την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα με θέμα τη μαριονέτα (www.marionette.gr) με σκοπό το πάντρεμα της τέχνης με τη σύγχρονη τεχνολογία.

  Από τον Ιανουάριο του 2002 λειτουργεί το μοναδικό στην Ελλάδα Θεατρικό εργαστήριο και μουσείο μαριονέτας με εκθέματα από κούκλες μοναδικής κατασκευής, όπου παράλληλα παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής και κίνησης της μαριονέτας σε νέους ενδιαφερόμενους. Τον Οκτώβριο του 2002 εγκαινιάστηκε το μόνιμο Θέατρο του θιάσου στην Ηλιούπολη. Το θέατρο μας έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες σχολεία και τις παραστάσεις μας έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

  Ο θίασος έχει συμμετάσχει στα διεθνή φεστιβάλ μαριονέτας στην Τυνησία το 1994, στην Πράγα το 2000 (1ο βραβείο κατασκευής Μαριονέτας) και στα εγχώρια φεστιβάλ κούκλας και μαριονέτας στην Αθήνα, Ύδρα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Χανιά.


  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ
  Η τέχνη της μαριονέτας γεννήθηκε στην Ελλάδα, περίπου τον 5ο αι. π.Χ. με την ονομασία ''Αγάλματα - Νευρόσπαστα'' (Αγάλματα με σπαστά νεύρα). Τα νευρόσπαστα και οι θεατρικές παραστάσεις ήταν της “μόδας” μεταξύ των Ελλήνων όπως τουλάχιστον αναφέρεται από τους Έλληνες και Ρωμαίους συγγραφείς. Για πολλούς το θέατρο νευροσπάστων ήταν το σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας. Ο Πλάτων συγκρίνει τον άνθρωπο με νευρόσπαστο που τον χειρίζονται οι Θεοί σύμφωνα με τα πάθη του. Ο Αριστοτέλης φαντάζεται το Θεό του σύμπαντος όμοιο προς τον καλλιτέχνη, ο οποίος κινεί τους ανθρώπους σαν νευρόσπαστα … (περισσότερα στη σελίδα μας: www.marionette.gr)
 • Λέξεις κλειδιά

Στοιχεία επικοινωνίας και τοποθεσίας

Μέλος από:
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 17:43
Τελευταία σύνδεση:
6 χρόνια

MyPlayer

No MP3 track added to playlist yet...

MeetUp

Δεν έχετε συμμετέχει σε κανένα Meetup.