***
Είσοδος
About UsFAQ
Είσοδος
Ξέχασες το όνομα χρήστη;
Ξέχασες τον κωδικό σου;
ή σύνδεση μέσω
Σωτήρης Βύνιος
968 προβολές

Πληροφορίες

Ειδικότητες

 • Είδος Προφίλ

  Καλλιτέχνης
 • Ειδικότητες Καλλιτεχνών

  Άλλος καλλιτέχνης

Βασικές πληροφορίες χρήστη

 • Φύλο

 • Περιγραφή

  Θέατρο Σκιών-Καραγκιοζοπαίχτης
 • Βιογραφικό

  Ο Σωτήρης Βύνιος γεννήθηκε στις 4-10-1978 στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε σαν το πρώτο παιχνίδι με τις φιγούρες και το θέατρο σκιών από τις παραστάσεις που έβαζε η ΕΡΤ με τους μεγάλους δασκάλους Ευγένιο Σπαθάρη και Θανάση Σπυρόπουλο.

  Αργότερα ξεκίνησε στην γειτονιά στην ηλικία των 5 ετών εώς και 13 στην αυλή του σπιτιού σε συμμαθητές και φίλους. Στα 14 παρακολούθησε για 2 χρόνια την τέχνη του θεάτρου σκιών, στην σχολή του Θανάση Σπυρόπουλου όπου χρηματοδοτούσε η ΕΟΚ. Μετά ξεκίνησε με το δήμο Αργυρούπολης σε συνεργασία με τα σχολεία και στο δημοτικό ανοιχτό θέατρο, το καλοκαίρι. Το επόμενο καλοκαίρι, στην ηλικία των 15 ετών, γνώρισε τον καραγκιοζοπαίχτη Βάγγο όπου ήταν ο δάσκαλός του για 6 χρόνια και ταυτόχρονα έπαιζε σε δικές του παραστάσεις σε δήμους, σχολεία και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  Σε ηλικία 19 ετών εώς 21 στη θητεία του έπαιζε στη Ρόδο διασκεδάζοντας με την τέχνη του το στρατόπεδο και με την υποστήριξη του διοικητή του σε νηπιαγωγεία της Ρόδου παίρνοντας τιμητική άδεια.

  Μετά το στρατό είχε την τύχη να γνωρίσει τον Ευγένιο Σπαθάρη και να πάρει μέρος στο πρώτο φεστιβάλ με το δήμο Αμαρουσίου όπου βραβεύτηκε και από τον ίδιο τον δάσκαλο λαϊκής τέχνης. Από τότε και μετά συνεχίζει να δίνει παραστάσεις, στις δύσκολες στιγμές για την παράδοση έως και σήμερα, σε όλη την Ελλάδα.
 • Λέξεις κλειδιά

Στοιχεία επικοινωνίας και τοποθεσίας

Μέλος από:
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2014 17:02
Τελευταία σύνδεση:
5 χρόνια

MyPlayer

No MP3 track added to playlist yet...

MeetUp

Δεν έχετε συμμετέχει σε κανένα Meetup.